gezin

Wat is het Voetafdruk Avontuur?

footprintHet Voetafdruk Avontuur is een avontuur waarin je een maand met het hele gezin op ontdekkingsreis gaat in de wereld van de voetafdruk.

Zo ontdekken jullie wat de ecologische voetafdruk is en hoe jullie die met kleine acties kunnen vergroenen.

Tijdens het avontuur verzamelt ieder gezinslid Groene Voeten en zo wordt de voetafdruk van jouw gezin steeds groener.

Onder de deskundige begeleiding van Voetafdruk Avonturiers Niobe en Laura ga je met je gezin een maand lang op avontuur. Met filmpjes, opdrachten en tips nemen wij je elke week mee op ontdekkingstocht naar een nieuwe wereld. Zo verkennen jullie hoe groen jullie al bezig zijn en wat groener kan in de wereld van voedsel, energie, afval en vervoer.

Heb je interesse om deel te nemen?

Na twee edities met gezinnen is gebleken dat het lastig is voor gezinnen om het Voetafdruk Avontuur in te passen in het gezinsritme. We hebben daarom besloten om ons nu te richten op basisscholen. Dus laat de basisschool van je kind(eren) weten dat er een Voetafdruk Avontuur voor de klas is. 

Tuurlijk vinden we het leuk en belangrijk om nog een keer een editie voor gezinnen te organiseren. Laat weten dat je interesse hebt en bij voldoende gezinnen gaan we in het najaar van 2017 weer een nieuw Voetafdruk Avontuur organiseren.